4 zile, 3 nopti

Ture cu caiacul in Delta Dunarii, Tulcea – Mila23, 4z/3n -program 201520140826_9713

Tura cu caiace in Delta Dunarii, 4 zile / 3 nopti. Program 2015. Este o tura de caiac cu un grad mediu de dificultate, nu este un traseu greu dar trebuie sa fim putin atenti sa respectam programul pentru a ajunge la timp in punctele cheie.

Pentru sezonul 2015 va propunem o tura de caiac [Adventure – Assisted], aventura totala dar cu un mic ajutor, barca de asistenta ce cara toate bagajele, mancarea si apa, eventual si pe cei ce nu mai pot vasli si vor sa ia o pauza fara sa opreasca tot grupul in loc. Se sta la cort, caram noi bagajele, aducem noi toata mancarea si apa, voi veti ajuta la pregatirea mesei si la gatit, formam o tabara bine organizata si ne gospodarim singuri. Aveti incluse caiacul, un instructor foarte bun, mancarea, apa, barca de asistenta pentru transportul bagajelor si returul la Tulcea cu barca cu motor.

Descopera Delta Dunarii din caiac, intr-o tura in care vei putea admira natura la pas, cu o viteza egala cu a mersului pe jos, ascultand sunetele naturii fara sa fi bruiat de zgomotul motoarelor, traind chiar in mijlocul naturii spectaculoase a Deltei.

Datele la care vor avea loc aceste ture sunt:

Cod grup

Perioada

Locuri disponibile

Pret / persoana

CAA 1

21-24 mai

16

900

CAA 2

29 mai – 1 iunie

16

900

CAA 3

11-14 iunie

16

900

CAA 4

25-28 iunie

16

900

CAA 5

6-9 iulie

16

900

CAA 6

9-12 iulie

16

900

CAA 7

13-16 iulie

16

900

CAA 8

23-26 iulie

16

900

CAA 9

6-9 august

16

900

CAA 10

10-13 august

16

900

CAA 11

27-30 august

16

900

CAA 12

3-6 septembrie

16

900

CAA 13

17-20 septembrie

16

900

CAA 14

1-4 octombrie

16

900

Pretul este in LEI, per persoana si include TVA.

Vrei sa inscrii un grup de minim 8 persoane? Suna pentru pret!

Pretul include:

 • Inchirierea unui loc in caiac pe perioada acestei ture (va rog sa anuntati daca vreti caiac de simplu sau de dublu).
 • Mesele*, incepand cu cina din prima zi si terminand cu mic dejun in ultima zi precum si apa plata.
 • Instructor, va merge in primele 2 zile cu barca de asistenta iar in ziua 3 va va insoti intr-un caiac de single.
 • Barca de asistenta pentru primele 2 zile, inclusiv benzina pentru aceasta.
 • Transferul cu barca cu motor la Tulcea in ultima zi (transfer de grup).
 • Permis de acces in Delta Dunarii.

* Avand in vedere ca mesele vor fi pregatite in regim de camping, nu avem posibilitatea sa oferim meniuri individuale ci se va gati acelasi lucru pentru toata lumea.

Politica pentru copii in caiac

 • Copiii pana in 14 ani vor participa obligatoriu alaturi de un adult (1 copil / 1 adult)
 • Copiii pana in14 ani vor merge NUMAI in caiac de dublu, alaturi de un adult.
 • Raspunderea supravegherii copiilor pe durata turelor revine exclusiv adultului in grija caruia se afla
 • Numai copiii peste 14 ani pot primi un caiac de single
 • Toti copiii vor purta veste de salvare atata timp cat se afla in caiac, indiferent cat de bine stiu sa inoate.

Program

Ziua 1 – Intalnire la Tulcea (ora 12), la Port Aval – Tulcea, punem caiacele pe apa, facem un mic instructaj, incarcam bagajele in barca, semnam protectia muncii si pornim pe apa.

Coboram pe Dunare pana la canalul Mila36 iar de acolo o luam “prin balta” adica pe canale mici: Garla Sireasa pana la Cot Candura (intersectia cu Sontea). Mergem usor, de voie, avem destul timp. Mai oprim din cand in cand sa ne dezmortim picioarele iar pe seara cautam deja un loc bun de innoptat, nu vrem sa faceti febra musculara din prima zi :-). Punem corturile si ne apucam de gatit, va livram tot ce trebuie pentru un gratar cu care sa ne refacem fortele puse la incercare de ziua de vaslit. Toata lumea participa la montarea corturilor si la organizarea / strangerea mesei.

Nu va fi o zi cu mult vaslit, incercam sa nu faceti febra musculara sau bataturi, daca avem incepatori in tura punem mai mult accent pe dezvoltarea tehnicii de vaslit, avem un instructor foarte bun cu noi care va va arata tot ce aveti nevoie sa stiti.

Ziua 2 – In jur de ora 7 trezirea si incropim un mic dejun, pentru gatit se va face intotdeauna un singur foc, nu facem o baterie de focuri in tabara. Executam o mare omleta + sandvisuri si un ceaun cu ceai cald.

Ne continuam drumul catre Mila 23 (punctul nostru final) mergand pe canale cat mai ocolite, cat mai putin circulate de barci cu motor, pe care avem sanse sa vedem cat mai mult din salbaticia acestor locuri.

Vom opri la pranz tot intr-un loc pitoresc in care ne organizam pentru un gratar mai consistent, atat cu peste cat si cu porc/pui.

Seara campam in apropierea satului Mila 23, pe un loc inalt si bun pentru o tabara de camping. Facem impreuna un ceaun cu bors de peste proaspat si o mare salata cu legume proaspete.

Ziua 3 – Trezirea de voie, mancam de dimineata apoi punem din nou caiacele pe apa si pornim din nou la drum. Azi nu mai avem barca de asistenta cu noi, lasam un om de paza la corturi iar vaslitul cu caiacele goale va fi o placere. Facem o tura mai lunga, pe lacurile si canalele din nordul satului Mila 23 iar masa de pranz o luam la o coliba de pescari autentici din Delta Dunarii. Fiind destul de aproape de sat putem merge la cumparaturi daca aveti ceva urgente.

Pe seara ne intoarcem la corturi si facem un foc de tabara + un gratar + povesti de camping.

Ziua 4 – Trezirea de voie, mancam de dimineata si apoi facem bagajele in asa fel incat la 10:00 toata lumea sa fie gata de imbarcare. Transferul catre Tulcea se face cu barca cu motor, impreuna cu un alt grup asa ca ora de plecare trebuie sa fie ferma.

Trebuie sa aveti la voi:

 • Cort, sac de dormit, izopren
 • Haine de sezon – neaparat palarie de soare, haine lungi sa nu va prajeasca soarele, haine mai groase pentru seara/dimineata. Neaparat haine impermeabile subtiri.
 • Solutii de plaja
 • Solutii de tantari (antiinsecte)
 • puteti lua cu voi solutii de hidratare, sucuri energizante (NU RedBull ci variantele pentru sportivi) si dulciuri pentru a avea energie in timpul zilei.
 • Protectii impermeabile pentru telefoane si aparatura foto
 • Saci impermeabili sau butoiase pentru haine si echipamente

Va rugam sa luati in serios echiparea personala, noaptea, pe balta, nu va veni nimeni sa va aduca ceea ce va lipseste.

Bagaje

Avand in vedere ca avem barca de asistenta dupa noi, puteti avea bagajele compactate. Un rucsac  sau o geanta de bagaje de persoana + un bagaj mai mic pe care il veti avea in permanenta la indemana, ar trebui sa fie bagajele in care sa va incadrati.

Comments are closed.