Aconcagua – informatii generale
<<<<< INAPOI LA EXPEDITII

Informatiile care urmeaza reprezinta o trecere in revista a regiunii Mendoza, perioada de ascensiune, climat, si permisele de intrare in parc.

——————————————————————————————————————

Muntele Aconcagua cu altitudinea de 6962m, este situat in Republica Argentina, la 69o 59` longitudine vestica si 320 39`, latitudine sudica, in Parcul Provincial Aconcagua, din provincial Mendoza. Provincia Mendoza este situate in zona Centru Vest a argentinei, cu o suprafata de 150,839 kilometri patrati. Cei ce vor sa viziteze Parcul Aconcagua trebuie sa mearga pana in capitala provinciei, Mendoza, care este localizata la altitudinea de 750 m, cunoscuta in lumea intreaga pentru calitatea vinurilor sale, in special Malbec, unul dintre cele mai bune din lume. Mendoza este o regiune moderna cu un aeroport international, cu toate tipurile de transport, si o capacitate de cazare pentru  15.000 persoane (campinguri, apartamente, hoteluri, etc.). Aconcagua este o destinatie preferata datorita provocarii fizice si psihice pe care le ofera alpinistilor, climatul sau si frumusetea peisajului inconjurator. Este cel mai inalt munte din Emisfera Sudica, si din afara Asiei  facand parte din circuitul Seven Summits . Deasemenea Aconcagua reprezinta o introducere in expeditiile la mare altitudine, datorita conditiilor climaterice si a altitudinii sale, fiind o buna etapa pregatitoare pentru expeditii mai solicitante , la altitudini de 8000 m in Himalaya.

—————————————————————————————————————-

MENDOZA

Fondat in 2 Martie 1561, de catre spaniolul Don Pedro del Castillo , intr-un areal locuit anterior de catre Indienii Huarpe. Trei secole mai tarziu, in 1861, un cutrremur a distrus complet orasul colonial, cei ce au supravietuit cutremurului au reconstruit un oras ce a ajuns cel mai important din tara. Mendoza se afla in vestul Argentinei, la cca 1100 km de Buenos Aires, la altitudinea de 760 metri, cu o populatie d e1 milion de locuitori. Mendoza este un centru commercial important, cu o industrie de vinuri, companii d eprocesare a alimentelor, rafinarii de petrol, producatori de masini industriale, turismul este deasemenea o activitate importanta in Mendoza.

—————————————————————————————————————

CLIMA

Provincia are o clima semiarida, lantul muntos din vestul Mendozei se comporta ca o bariera naturala imptriva vanturilor umede ce bat dinspre Pacific.

—————————————————————————————————————–

PERIOADA DE ASCENSIUNE 

Oficial , sezonul de ascensiune este intre 15 Noiembrie si 15 Martie.
Recomandam ascensiunea intre sfarsitul lunii noiembrie si sfarsitul lunii Februarie, datorita faptului ca vremea este mai calda in Emisfera Australa si climatul este mult mai stabil in Aconcagua, si pentru ca in aceasta perioada exista disponibile servicii de logistica (magari, tabara de baza, porteri, etc.).

—————————————————————————————————————–

CLIMA IN ACONCAGUA 

Aconcagua este un munte care-si genereaza propriul climat, intre sfarsitul lui Noiembrie si sfarsitul lui Februarie exista o mare varietate de temperature, de la zile calde la nopti inghetate, zapada si vant, lucruri normale in Aconcagua, furtunile puternice sunt destul de frecvente de la altitudinea de 4000 m in sus.

——————————————————————————————-

PERMISUL DE INTRARE IN PARCUL ACONCAGUA 

Permisul se elibereaza de catre Direccion de Recursos Naturales Renovables, aflata in Mendoza.
Permisele trebuiesc obtinute obligatoriu de catre fiecare persoana in parte, pentru obtinerea acestuia este nevoie de completarea unui formular cu informatii personale si detalii generale ale calatoriei, permisul de ascensiune a varfului Aconcagua este valabil 20 de zile, depasirea acestui termen duce la plata integrala a unui nou permis de 20 de zile.
Permisul trebuie obligatoriu prezentat autoritatilor aflate la intrarea in parc, precum si in celelalate tabere aflate in parc.

——————————————————————————————

RUTA NORMALA 

Aceasta ruta este cea mai populara dintre cele 33 existente, nu este o ruta tehnica si da posibilitatea alpinistilor sa obtina cea mai buna rata de success in atingerea varfului. Alpinistii de orice nivel, cu o excelenta conditie fizica , pot atinge Vf. Aconcagua pe Ruta Normala .

—————————————————————————————–

PREGATIREA FIZICA 

Expeditiile la aproape 7000 m cer o conditie fizica foarte buna, pentru ascensiunile la mare altitudine este nevoie si de o conditie cardiopulmonara excelenta, asta poate fi obtinuta printr-un intens program de pregatire format din alergare, inot, ciclism, etc, acest program trebuie sa inceapa cu minim 3 luni inainte de ascensiune, Aconcagua este un munte ce se urca cu un imens effort fizic si psihic, nimeni nu ar trebui sa mearga acolo fara aceasta perioada de exercitii.
Pe Ruta Normala va trebui sa faceti fata altiudinii mari, temperaturilor scazute si vanturilor foarte puternice, de asemenea fiecare alpinist va trebui sa care un bagaj de cca 30 kg pentru mai multe zile , toti alpinistii care doresc sa ajunga pe un varf din circuitul Seven Summits trebuie sa aiba o excelenta conditie fizica si psihica.
Programele noastre de antrenament inainte de ascensiune si de aclimatizare pe durata expeditiei sunt testate de-a lungul mai multor ani de experienta, numai pe Aconcagua s-au organizat 7 expeditii ce au urmat acest program.

Vor fi acceptati sa faca parte din grupul ce va forma expeditiile Aconcagua  , doar aceia care au o conditie fizica excelenta, echipamentul potrivit, cunostinte despre munte si organizarea taberei in conditii de iarna . 

Recomandarea noastra este ca cei care doresc sa urce Aconcagua , sa aiba o experienta la o altitudine mai mare de 5500 m.

<<<<< INAPOI LA EXPEDITII

Comments are closed.