Aprilie Mai

Excursie de GRUP, de o zi in Delta Dunarii – Tulcea – Mila 23 – oferta de PRIMAVARA 2015CAM01011

Este o excursie de o zi in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea si punct de destinatie Mila 23. Oferta speciala pentru primavara 2015.

Descopera Delta Dunarii primavara, in varful de sezon, la timpul reinvierii naturii, la inflorirea florilor de balta si in sezonul de imperechere a pasarilor, cand pasarile sunt imbracate in penajul nuptial, intr-o excursie deosebita, cum numai noi stim sa organizam. Vino sa vezi o natura spectaculoasa, sa vezi pasarile in migratie, sa vezi Delta Dunarii alaturi de cei mai pasionati ghizi de natura, membri ai Asociatiei Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii.

Programul: [Descopera Delta Dunarii intr-o zi!]  – un program unic, realizat de echipa Descopera Delta Dunarii.

Plecarea se face de la debarcaderulPort Aval – Tulcea.

Ora de intalnire este 10:00, plecarea este la 10:30. Va rugam sa nu intarziati, barca nu poate astepta dupa nimeni, este preferabil sa ajungeti cu 15 minute inaintea acestei ore, sa avem suficient timp pentru imbarcare.

Excursia dureaza in jur de 8 ore.

Grupuri pentru PRIMAVARA 2015

Data

Luna / nr de locuri disponibile

Aprilie

Mai

1

24

2

24

3

24

4

24

5

24

6

24

7

24

8

24

9

24

10

24

24

11

24

24

12

24

24

13

24

24

14

24

24

15

24

24

16

24

24

17

24

24

18

24

24

19

24

24

20

24

24

21

24

24

22

24

24

23

24

24

24

24

24

25

24

24

26

24

24

27

24

24

28

24

24

29

24

24

30

24

24

31

24

Dupa 31 mai

Oferta de vara

Pretul acestei excursii este de:

170 lei/persoana

Pretul este per persoana si este exprimat in LEI (RON).

* Vrei sa inscrii un grup de minim 8 persoane? Suna pentru pret!

Pretul include:

  • 1 loc in barca pentru excursia Tulcea – Mila 23 – Tulcea
  • Ghid, membru al Asociatiei Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii
  • Masa de pranz la pensiune de 3*** in Mila 23

Optionale:

Politica pentru copii

  • Copiii pana la 6 ani platesc 25% din pretul pachetului.
  • Copiii 6-12 ani platesc 50% din pretul pachetului
  • Copiii peste 12 ani se incadreaza la adulti

*La imbarcare va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copilului. Multumim!

Detalii excursie de o zi in Delta Dunarii – Tulcea – Mila 23 – oferta 2015

Excursia

Practic, in aceasta excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Traseul este suficient de lung pentru a vedea mai multe feluri de biotopuri naturale, canale si lacuri naturale ale Deltei Dunarii. Atat turul cat si returul se fac pe traseul turistic nr 1, NU pe Dunare!

Traseul propus de noi este cel acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii) ca Traseul Turistic nr 1. Plecarea se face din Tulcea, coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si chiar pelicani.

Strabatem apoi lacul Fortuna (Furtuna) unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunarii, un lac deosebit de frumos si bogat in fauna. In cazul zilelor cu vant puternic si valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care decide daca traverseaza sau nu lacul.

Urmeaza canalul Olguta si ajungem la Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii. Durata acestui traseu este de cca 4 ore. La Mila 23 putem vizita satul, stam de vorba cu localnicii, mancam un pranz traditional pescaresc la o pensiune foarte frumoasa de 3***. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu ca la venire dar va asigur ca in sens invers totul arata complet diferit, nici nu veti mai recunoaste locurile prin care am trecut. Durata drumului de intoarcere este tot de cca 2 ore.

Viteza noastra de deplasare este mica, suntem specializati in excursii lente, destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile noastre merg cu o viteza medie de aprox 10 km/h si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei, sa aveti ce arata celor de acasa.

Barca:

Barca cu care veti merge in Delta Dunarii, este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat,  cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Cu aceasta barca NU se cara peste, este foarte curata si este folosita numai pentru turism. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

Ce vedem in Delta Dunarii primavara

Vedem o natura de o frumusete rara, revenind la viata dupa iarna grea, vedem pasari ce sosesc epuizate din migratie si incep sa se hraneasca pentru a-si recapata puterile, se pregatesc de imprechere, de cuibarit sau de plecarea spre locurile lor de cuibarit, mai in nord.

Vedem flori de primavara, o multime de pasari si animale, vedem Delta Dunarii in perioadele de inundatie. Inundatiile in Delta Dunarii nu trebuie sa va sperie ci sa va bucure, inundatiile fac parte din viata Deltei Dunarii, este foarte benefica pentru vegetatie, pentru inmultirea pestilor si a pasarilor. Acum putem vizita locuri in care nu putem intra in perioadele cu apa mica! Chiar si la cele mai mari inundatii, barca va sta tot deasupra apei, barca pluteste!

Masa de pranz:

Masa de pranz este asigurata la o pensiune de 3* din Mila 23. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional lipovenesc. In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam anuntati acest lucru la rezervare. La fata locului NU puteti comanda altceva pentru ca NU este timp pentru preparare. Gazdele nu au decat peste in stare proaspata, restul carnurilor fiind puternic congelate.

Masa de pranz este formata din felul I (ciorba) si felul II (un fel de peste). La masa aveti asigurata apa dar nu si alte bauturi.

Masa este oferita in sistem meniu de pensiune, adica se serveste acelasi lucru pentru toata lumea, NU se comanda individual.

De la barul pensiunii puteti comanda sucuri, bere, vin sau cafea contra cost.

Bagaje:

In aceasta excursie nu aveti nevoie de bagaje. Fiecare pasager poate avea un rucsac mic (bagaj de mana) dar nu avem loc de trolere, genti, valize.

Va rugam sa NU veniti cu echipamente de pescuit. Nu este permis pescuitul in timpul deplasarii barcii din motive de siguranta pentru restul pasagerilor iar in timpul mesei de pranz pur si simplu NU aveti timp pentru pescuit. Daca doriti sa pescuiti va rugam alegeti un alt pachet de pe site.

Echipament personal necesar:

  • Crema de protectie solara
  • Caciula
  • Ochelari de soare
  • Jacheta / Pelerina de ploaie

Va rugam sa luati foarte in serios aceste echipamente, primavara in Delta Dunarii poate fi detul de rece, mai ales din mersul barcii. Fara un echipament adecvat puteti sa va stricati tot confortul.

VEZI DISPONIBILITATE

 

Comments are closed.