Excursie de o zi cu barca, in Delta Dunarii (Tulcea – Mila 23)

Excursie de o zi cu barca, in Delta Dunarii (Tulcea – Mila 23)2

Este o excursie de o zi in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea si punct de destinatie Mila 23 sau Crisan (ca propuneri, la cererea dvs punctul de destinatie poate fi schimbat).

O excursie in Delta Dunarii nu are nici un farmec faraGHID. Ghidul este cel care face diferenta dintre o excursie placuta, reusita, plina de informatii si o plimbare anosta cu un barcagiu mut.

Barca

Barca cu care veti merge in Delta este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat,  cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Cu aceasta barca NU se cara peste, este foarte curata si este folosita numai pentru turism. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

Excursia

Practic, intr-o excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Viteza noastra de deplasare este mica, suntem specializati in excursii lente, destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile noastre merg cu o viteza medie de aprox 10 km/h si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei, sa aveti ce arata celor de acasa.

Plecarea se face de la debarcaderul de laPort Aval – Tulcea,. Excursia dureaza in jur de 8-12 ore (in functie de cat de lunga este ziua in acea perioada) asa ca va rog sa nu ajungeti prea tarziu la debarcader. O plecare intarziata va va rapi din timpul dvs de excursie.

Traseul propus de noi este cel acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii) ca Traseul Turistic nr 1. Plecarea se face din Tulcea, coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si probabil chiar pelicani. Strabatem apoi canalul Olguta si ajungem la Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii. Durata acestui traseu este de cca 3 ore. La Mila 23 putem vizita satul, stam de vorba cu localnicii, putem sa mancam un pranz traditional pescaresc (optional) la o pensiune foarte frumoasa de 3***. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu ca la venire dar va asigur ca in sens invers totul arata complet diferit, nici nu veti mai recunoaste locurile prin care am trecut. Durata drumului de intoarcere este tot de cca 3 ore.

Grupuri

Grup privat = veti avea barca si ghid doar pentru grupul dvs, NU va vom include intr-un grup mai mare.

Aceasta excursie se organizeaza pentru fiecare grup in parte, pretul per persoana din tabelul de mai jos se refera la numarul de persoane din grupul dvs.

Pretul acestei excursii este de:

Nr persoane

Pret

1-3 pers

1000 lei/cursa

4-7 pers

1200 lei/cursa

8-12 pers

1400 lei/cursa

+ 12 pers

120 lei/pers

Pretul este per cursa sau per persoana, conform tabelului si este exprimat in LEI (RON).

Pretul include:

  • Barca
  • Combustibil (pentru traseul descris mai sus, traseul poate fi modificat cu achitarea diferentei de combustibil).
  • Ghid

Optional:

  • Pranz traditional pescaresc, din peste proaspat, gatit in stil lipovenesc sau hahol, pregatit la o pensiune foarte frumoasa, de 3 stele, din Mila 23 – 40 lei/pers
  • Inchiriere binocluri si lunete

Politica pentru copii

  • Copiii pana la 6 ani platesc 25% din pretul pachetului.
  • Copiii 6-12 ani platesc 50% din pretul pachetului
  • Copiii peste 12 ani se incadreaza la adulti

VEZI DISPONIBILITATE

 

 

Comments are closed.