Excursie de o zi in Delta Dunarii cu salupa Elfi

Excursie de o zi in Delta Dunarii cu salupa Elfi1

Excursie de o zi in Delta Dunarii, cu o salupa foarte sigura, de fabricatie englezeasca (Shetland 640) intr-un confort deosebit. Salupa este dotata cu canapele, cabina, toaleta, bucatarie, frigider, prelata de mars plianta si umbrar.

Cu salupa Elfi puteti alege intre o excursie de 6 ore (Tulcea – Cot Candura) sau o excursie de o zi intreaga, 10-11 ore (Tulcea – Mila23), in conditii de confort, alaturi de un capitan foarte experimentat.

In functie de conditiile meteo, puteti sta in prova (fata) barcii, la soare, de aici aveti o vizibilitate foarte buna asupra intregului traseu sau in careul exterior din pupa (spatele barcii) unde sunteti protejati de vant sau curent. In cazul in care soarele este prea puternic, putem ridica parasolararul mobil al barcii si cream o zona de umbra. Daca vi se face frig sau doriti sa va relaxati, in cabina exista doua canapele numai bune pentru o plimbare leganata de valuri.

Plecarea se face de la debarcaderul de laPort Aval – Tulcea.

Ora de plecare se stabileste de comun acord, daca doriti excursia de o zi este foarte indicat sa pornim inainte de ora 8, atunci este si mai liniste, vedem o multime de pasari si avem timp sa ne intoarcem la Tulcea pe lumina.

Grupuri

Grup privat = veti avea salupa la dispozitie doar pentru grupul dvs, NU va vom include intr-un grup mai mare.

Aceasta excursie se organizeaza pentru fiecare grup in parte, pretul per persoana din tabelul de mai jos se refera la numarul de persoane din grupul dvs.

Pretul excursiei de 6 ore este de:

Nr de persoane

Pret/persoana

2

600

3

400

4

300

5

240

6

200

Pretul este per persoana si este exprimat in LEI (RON).

Pretul excursiei de o zi (10-11 ore) este de:

Nr de persoane

Pret/persoana

2

700

3

470

4

350

5

280

6

235

Pretul este per persoana si este exprimat in LEI (RON).

Pretul include:

 • Barca
 • Combustibil (pentru traseul descris mai sus, traseul poate fi modificat cu achitarea diferentei de combustibil).
 • Capitan

Optional:

 • Pranz traditional pescaresc, din peste proaspat, gatit in stil lipovenesc sau hahol, pregatit la o pensiune foarte frumoasa, de 3 stele, din Mila 23 – 40 lei/pers (valabil NUMAI pentru excursia de o zi).

Politica pentru copii

 • Copiii pana la 6 ani platesc 25% din pretul pachetului.
 • Copiii 6-12 ani platesc 50% din pretul pachetului
 • Copii peste 12 ani se incadreaza la adulti

Detalii excursie de 6 ore in Delta Dunarii – Tulcea – Cot Candura (Canalul Sontea)

Excursia

Practic, in aceasta excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Traseul este suficient de lung pentru a vedea mai multe feluri de biotopuri naturale, canale si lacuri naturale ale Deltei Dunarii. Atat turul cat si returul se fac pe traseul turistic nr 1, NU pe Dunare!

Traseul propus de noi este cel acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii) ca Traseul Turistic nr 1. Plecarea se face din Tulcea, coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca 20 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica pana la Cot Candura. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si chiar pelicani.

Aici oprim motorul si admiram fauna si flora Deltei, ascultam pasarile si celelalte zgomote misterioase ale baltii apoi ne intoarcem pe un traseu putin diferit decat cel pe care am venit.

Detalii excursie de o zi (10-11 ore) in Delta Dunarii – Tulcea – Sat Mila 23

Excursia

Practic, in aceasta excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Traseul este suficient de lung pentru a vedea mai multe feluri de biotopuri naturale, canale si lacuri naturale ale Deltei Dunarii. Atat turul cat si returul se fac pe traseul turistic nr 1, NU pe Dunare!

Traseul propus de noi este cel acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii) ca Traseul Turistic nr 1. Plecarea se face din Tulcea, coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si chiar pelicani.

Strabatem apoi lacul Fortuna (Furtuna) unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunarii, un lac deosebit de frumos si bogat in fauna. In cazul zilelor cu vant puternic si valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care decide daca traverseaza sau nu lacul.

Urmeaza canalul Olguta si ajungem la Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii. Durata acestui traseu este de cca 4 ore. La Mila 23 putem vizita satul, stam de vorba cu localnicii, mancam un pranz traditional pescaresc (optional) la o pensiune foarte frumoasa de 3***. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu ca la venire dar va asigur ca in sens invers totul arata complet diferit, nici nu veti mai recunoaste locurile prin care am trecut. Durata drumului de intoarcere este tot de cca 5 ore.

Masa de pranz (optionala, NUMAI pentru excursia de o zi):

Masa de pranz este asigurata la o pensiune de 3* din Mila 23. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional lipovenesc. In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam anuntati acest lucru la rezervare. La fata locului NU puteti comanda altceva pentru ca NU este timp pentru preparare. Gazdele nu au decat peste in stare proaspata, restul carnurilor fiind puternic congelate.

Masa de pranz este formata din felul I (ciorba), felul II (un fel de peste) si desert. La masa aveti asigurata apa dar nu si alte bauturi.

Masa este oferita in sistem meniu de pensiune, adica se serveste acelasi lucru pentru toata lumea, NU se comanda individual.

De la barul pensiunii puteti comanda sucuri, bere, vin sau cafea, contra cost.

Salupa Elfie:

Salupa Elfi este o barca foarte comoda si stabila, lenta si ecologica. Aveti la dispozitie un careu exterior cu canapele, toaleta, frigider pentru bauturi (nu sunt incluse in pret), cabina. Salupa este foarte curata si este folosita numai pentru turism.

Viteza noastra de deplasare este mica, suntem specializati in excursii lente, destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Salupa Elfie merge cu o viteza medie de aprox 10 km/h si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei, sa aveti ce arata celor de acasa.

Echipament personal necesar:

 • Jacheta de vant/ploaie
 • Palarie de soare
 • Pantaloni lungi
 • Solutii anti tantari (insecte)
 • Crema de plaja

VEZI DISPONIBILITATE

 

Comments are closed.