Excursii rapide, o zi in Delta Dunarii – grup privat

1Excursii rapide, de o zi, in Delta Dunarii

O oferta speciala pentru cei ce vor sa viziteze Delta Dunarii intr-un timp scurt. Astfel, plecand din Tulcea, putem atinge punctele indepartate ale Deltei Dunarii si ne intoarcem in aceasi zi.

Este o excursie de o zi in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea si punct de destinatie Mila 23, Crisan, Letea sau Sulina.

Barca

Barca cu care veti merge in Delta este o barca inchisa (parbriz + prelata), dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat,  cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Cu aceasta barca NU se cara peste, este foarte curata si este folosita numai pentru turism. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

Barca este acoperita cu prelata ce poate fi ridicata in zilele frumoase sau poate fi inchisa partial (umbrar) in zilele foarte insorite sau inchisa complet in caz de ploaie sau vreme rea. Este o barca perfecta pentru zilele reci de primavara devreme si toamna tarzie.

Excursia

Practic, intr-o excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Viteza noastra de deplasare este de cca 40 km/h, barca este destinata deplasarilor raide, cu cateva opriri in locurile de maxim interes: peisaje deosebite, aglomerari de pasari, stoluri de pelicani.

Plecarea se face de la debarcaderul de laPort Aval – Tulcea,.

Excursiile propuse de noi sunt:

1. Tulcea – Mila 23

Se face pe  Traseul Turistic nr 1. Plecarea se face din Tulcea, coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si probabil chiar pelicani. Strabatem apoi canalul Olguta si ajungem la Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii. Durata acestui traseu este de cca 1,5 – 2 ore. La Mila 23 putem vizita satul, stam de vorba cu localnicii, putem sa mancam un pranz traditional pescaresc (optional) la o pensiune foarte frumoasa de 3***. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu ca la venire dar va asigur ca in sens invers totul arata complet diferit, nici nu veti mai recunoaste locurile prin care am trecut. Durata drumului de intoarcere este tot de cca 1,5 ore.

2. Tulcea – Mila 23 – Letea

Probabil cea mai solicitata excursie de o zi in Delta Dunarii. Traseul este comun cu cel de mai sus (pana la Mila 23) iar de acolo se merge prin lacurile Radacinos, Trei Iezere, Bogdaproste si apoi pe canalul Bogdaproste pana in Dunarea Veche apoi pe canalul Madgearu pana in Satul Letea. Aici facem o vizita in Padurea Letea si apoi putem manca un pranz traditional la o gospodarie locala (optional). Drumul de intoarcere este pe Dunare (mai scurt, mai rapid). Durata acestui traseu este de circa 3 – 3,5 ore de la Tulcea la Letea, cca 2 ore pentru vizitarea Padurii Letea si cca o ora daca doriti masa de pranz, drumul de intoarcere dureaza 2 ore.

3. Tulcea – Mila 23 – Sulina

O excursie foarte ceruta in special in lunile de vara. Vedem ce inseamna Delta Dunarii pana la Mila 23 (vezi traseul de mai sus) apoi mergem pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de acolo pe Bratul Sulina pana in orasul Sulina. Aici putem vizita orasul si apoi puteti face o baie in Marea Neagra. Optional se poate lua masa de pranz. fiind un oras, va puteti alege terasa / restaurantul la care doriti sa luati pranzul.

Traseul pana la Sulina dureaza cca 2,5 – 3 ore iar drumul de intoarcere. pe Dunare, dureaza cca 1,5 ore. Restul timpului il puteti folosi cum doriti, in Sulina.

4. Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina

Este o excursie foarte lunga si solicitanta. Traseul pana la Letea este descris mai sus. De acolo se merge pe Garla Barbosu, un canal foarte frumos, plin cu nuferi din primavara pana in toamna, pana in Orasul Sulina unde puteti vizita punctele de interes si / sau puteti face o baie in Marea Neagra. Optional, masa de pranz poate fi la Letea sau Sulina.

Traseul dureaza cca 3 – 3,5 ore pana la Letea, 2 ore vizitarea padurii, cca o ora pana la Sulina si 1,5 ore drumul de intoarcere, pe Dunare.

5. Tulcea – Sulina

Este o excursie de vizitare a Orasului Sulina, se merge pe Dunare, pe bratul Sulina, pana in orasul Sulina unde puteti vizita punctele de interes si / sau puteti face o baie in Marea Neagra. Optional, masa de pranz poate fi la Sulina.

Grupuri

Grup privat = veti avea barca si ghid doar pentru grupul dvs, NU va vom include intr-un grup mai mare.

Aceasta excursie se organizeaza pentru fiecare grup in parte, pretul din tabelul de mai jos este pe barca, pe excursie (nu pe persoana). Pentru grupuri mai mari de 12 persoane putem face aceste excursii cu doua sau mai multe barci.

Pretul acestor excursii este de:

Traseu:

Pret 1 – 6 persoane:

Pret 6 – 12 persoane:

Pretul include:

Optionale:

1. Tulcea – Mila 23 – traseu turistic

1.100

1,200

Ghid, barca, combustibil

Pranz la pensiune de 3* 40 lei/pers

2. Tulcea – Mila23 – Letea – traseu turistic

1,750

2,200

Ghid, barca, combustibil, vizitarea Padurii Letea cu masini de teren

Pranz la pensiune de 3* in Mila 23 -40 lei/pers. Pranz la gospodarie rurala in Letea – 40 lei/pers.

3. Tulcea – Mila23 – Sulina

1,600

1,800

Ghid, barca, combustibil

Pranz la pensiune de 3* in Mila23 – 40 lei/pers. Pranz la Sulina, dupa preferinte.

4. Tulcea – Mila23 – Letea – Sulina

2,300

2,600

Ghid, barca, combustibil, vizitarea Padurii Letea cu masini de teren

Pranz la pensiune de 3* in Mila 23 -40 lei/pers. Pranz la gospodarie rurala in Letea – 40 lei/pers. Pranz la Sulina, dupa preferinte.

5. Tulcea – Sulina – pe Dunare

1,300

1,400

Ghid, barca, combustibil

Pranz la Sulina, dupa preferinte

Pretul este per cursa (o barca) si este exprimat in LEI (RON).

Politica pentru copii

  • Copiii pana la 6 ani platesc 25% din pretul pachetului.
  • Copiii 6-12 ani platesc 50% din pretul pachetului
  • Copii peste 12 ani se incadreaza la adulti

VEZI DISPONIBILITATE

 

Comments are closed.