Tura Canoe

Ture cu canoe in Delta Dunarii, Tulcea – Mila23, 4z/3n – program 2015_DSC2248

Este o tura de canoe pentru cei cu un grad mediu de experienta in camping, obisnuiti cu dormitul la cort si compactarea la maxim a bagajelor. Nu este un traseu greu dar trebuie sa fim putin atenti sa respectam punctele de campare din fiecare seara, conform programului.

Un program de aventura totala, se doarme numai la cort iar fiecare participant isi cara in canoe propriile bagaje. Practic noi va punem la dispozitie un loc in canoe, ghidul, toate cunostintele noastre despre Delta Dunarii si preluarea canoelor din punctul final.

3 zile de tura cu canoe prin Delta Dunarii, in ritm lent, alaturi de un ghid exceptional, un traseu magnific, seri la cort de neuitat.

Datele acestui program, in 2015, sunt:

Cod grup

Perioada

Locuri disponibile

Pret / persoana

CMT 1

30 aprilie – 3 mai

16

390

CMT 2

14-17 mai

16

390

CMT 3

29 mai – 1 iunie

16

390

CMT 4

11-14 iunie

16

390

CMT 5

18-21 iunie

16

390

CMT 6

22-25 iunie

16

390

CMT 7

9-12 iulie

16

390

CMT 8

20-23 iulie

16

390

CMT 9

30 iulie – 2 aug

16

390

CMT 10

6-9 august

16

390

CMT 11

20-23 august

16

390

CMT 12

24-27 august

16

390

CMT 13

7-10 septembrie

16

390

CMT 14

24-27 septembrie

16

390

CMT 15

8-11 octombrie

16

390

Pretul acestui program este:

390 lei/persoana

Pretul este exprimat in lei (RON) si include TVA.

* Vrei sa inscrii un grup de minim 8 persoane? Suna pentru pret!

Pretul include:

 • Inchirierea canoei pentru aceasta perioada (un loc in canoe)
 • Ghid care va merge alaturi de voi, intr-un caiac de single
 • Permis de acces in Delta Dunarii.

Politica pentru copii in canoe

 • Copiii pana in 14 ani vor participa obligatoriu alaturi de un adult (1 copil / 1 adult)
 • Copiii pana in 14 ani vor merge NUMAI alaturi de un adult.
 • Raspunderea supravegherii copiilor pe durata turelor revine exclusiv adultului in grija caruia se afla
 • Toti copiii vor purta veste de salvare atata timp cat se afla in canoe, indiferent cat de bine stiu sa inoate.

Optionale

 • Transfer Mila23 – Tulcea, cu barca cu motor – 100 lei/pers

Programul propus de noi este:

Ziua 1 –  Intalnire la Tulcea (ora 12:00), la Port Aval – Tulcea, punem canoele pe apa, facem un mic instructaj, incarcam bagajele in canoe, semnam protectia muncii si pornim pe apa.

Coboram pe Dunare apoi “prin balta”, pe canalul Mila 36, Garla Sireasa pana la Cot Candura (intersectia cu Sontea). Mergem usor, de voie, avem destul timp. Mai oprim din cand in cand sa ne dezmortim picioarele iar pe seara campam la nea Misu Tulceanu si facem un foc de tabara cu cina de camping.

Fiecare participant isi va cara propriile bagaje in canoe, fiti foarte atenti la ceea ce carati cu voi, spatiul de bagaje intr-o canoe este destul de limitat. In ziua a 2-a, seara, ajungem la Mila23 si vom putea sa ne improspatam proviziile de mancare si apa, nu trebuie sa carati de la inceput toata mancarea si toata apa.

Fiecare participant isi va aduce mancarea pentru aceasta tura, dupa preferintele culinare ale fiecaruia.

Ghidul va merge impreuna cu voi, intr-un caiac de single.

Ziua 2 – In jur de ora 7:00 trezirea si organizarea pentru mic dejun, pentru gatit se va face intotdeauna un singur foc, nu facem o baterie de focuri in tabara.

Ne continuam drumul catre Mila 23 mergand pe canale cat mai ocolite, cat mai putin circulate de barci cu motor, pe care avem sanse sa vedem cat mai mult din salbaticia acestor locuri. Vom opri la pranz tot intr-un loc pitoresc in care ne organizam pentru masa de pranz.

Seara campam in apropierea satului Mila 23, pe un loc inalt si bun pentru o tabara de camping. In Mila 23 exista magazine, va puteti cumpara cate ceva, daca aveti nevoie.

Ziua 3 –  Astazi e ziua cea mai usoara, nu mai strangem corturile, le lasam numai bine inchise, cu mancarea asigurata in cutii sa nu dea atacul viespile, furnicile sau vreun caine ratacit si facem o tura de o zi cu canoele lejere, fara bagaj. Caram cu noi doar ce avem nevoie peste zi. Trezirea de voie, mancam de dimineata apoi punem din nou canoele pe apa si pornim la drum. Facem o tura spre lacul Miazazi, o zona salbatica, frumoasa, plina de viata.

Pe seara ne intoarcem si facem un foc de tabara + cina + povesti de camping.

Ziua 4 – Daca ati ales transferul cu navele de pasageri (Navrom), la ora 6:00 este plecarea navei din statia Mila23, astfel, la 5:30, va traversam Dunarea si va ducem in statia de pasager. Daca ati ales transferul nostru, ne trezim de voie, mancam iar la ora 10:00 toata lumea trebuie sa fie gata de transfer (transfer de grup).

Canoele

Pe care le folosim in aceste ture sunt canoe de tura de cea mai buna calitate, double sau triple (pentru familii cu copii). La inscriere va rugam sa ne spuneti ce fel de canoe doriti.

Trebuie sa aveti la voi:

 • Cort, sac de dormit, izopren.
 • Primus, vesela, tacamuri.
 • Hrana si apa pentru primele 2 zile, in ziua 2 ajungem in Mila23 si va puteti cumpara ce mai aveti nevoie.
 • Haine de sezon – neaparat palarie de soare, haine lungi sa nu va prajeasca soarele, haine mai groase pentru seara/dimineata. Neaparat haine impermeabile subtiri.
 • Solutii de plaja.
 • Solutii de tantari (antiinsecte).
 • Puteti lua cu voi solutii de hidratare, sucuri energizante si dulciuri pentru a avea energie in timpul zilei.
 • Protectii impermeabile pentru telefoane si aparatura foto.
 • Saci impermeabili sau butoiase pentru haine si echipamente.

Va rugam sa luati in serios echiparea personala. Noaptea, pe balta, nu va veni nimeni sa va aduca ceea ce va lipseste.

Bagaje

In canoe orice se poate uda. Va recomand ca toate bagajele sa fie puse in saci impermeabili SAU sa bagati gentile in saci de plastic (gunoi). Nu luati genti voluminoase. Bagajele mici se asaza mult mai bine in canoe decat unele mari.  NU luati cu voi nimic din ce nu aveti stricta nevoie, NU veti avea loc in canoe daca aveti prea multe bagaje.

Mancarea

In sezonul cald nu luati cu voi foarte multa mancare, strict cat mancati prima si a doua zi, pana la cina. Nu luati mezeluri proaspete sau alte forme de carne, este foarte bine sa evitati carnea in totalitate. Luati branzeturi ambalate, batoane energizante (batoane de cereale), batoane proteice, dulciuri, fructe uscate, fructe proaspete etc.

Camping

Fiecare participant va dormi in cortul propriu, este foarte indicat sa va uniti 2-3 intr-un cort pentru compactarea cat mai eficienta a bagajelor. Montarea si demontarea cortului revine participantilor, ghdiul va va ajuta dar NU este in sarcina sa montarea si demontarea tuturor corturilor.

 

Comments are closed.