Tura de Fotografie

Ture de fotografie de natura de 4 zile / 3 nopti, in Delta Dunarii, la Mila 23, organizat de FotoDelta.ro. Turele vor fi conduse de cea mai buna echipa de ghizi din Delta Dunarii.CAM00072

Sunt tururi dedicat fotografilor profesionisti ce vor sa descopere si sa fotografieze fauna bogata a Deltei Dunarii. Aveti 2 zile pline de ture cu barca + cele doua transferuri, Tulcea – Mila 23 si retur.

Fiind o tura de fotografie, traseele nu sunt fixe (standard) ci pot fi modificate in functie de conditiile Deltei Dunarii, vreme, nivelul apei, informatii din teren. De asemenea, fiind ture destinate fotografilor nu vom avea un program standard, in functie de locul in care gasim pasari, de speciile de pasari pe care le doriti (sau tipuri de subiecte fotografice) putem sta MULT timp intr-un sigur loc, urmarind si fotografiind pasari si/sau animale.

NU este un tur de plimbare ci un tur in care ne vom concentra 100% pe fotografie. Urmarim in special pasari si animale (wildlife) dar ne vom dedica putin si peisajului natural oferit de frumusetile Deltei. Sunt ture dedicate fotografilor profesionisti, celor care isi doresc fotografii BUNE, altele decat instantanee, care au rabdare sa stea la panda. Nu haladuim aiurea ci stam foarte concentrati pe orice subiect, pe orice oportunitate. Vom aveat atat sesiune de fotografie din miscare (din mersul barcii) cat si sesiune de fotgrafie la panda, vom sta camuflati in zone foarte retrase, neumblate, in lumina buna, asteptand subiectul si momentul prielnic unor fotografii desavarsite. In cele 2 zile de ture vom explora habitate diverse, vom cauta tot timpul specii noi de pasari si animale.

 • Cea mai buna echipa de ghizi din Delta Dunarii, cu 9 ani de experienta in acest domeniu.
 • Suntem pe apa la orele cu cea mai buna lumina.
 • Suntem fotografi si stim foarte bine cum sa abordam subiectele, cum sa pozitionam barca pentru unghiuri optime de fotografiere.
 • Avem barci construite special pentru ture de fotografie, stabile, joase.
 • Suntem permanent in Delta Dunarii, stim zi de zi ce se schimba si unde sunt pasari si animale.
 • Conditii excelente de cazare si masa.

Date si numar de locuri:

Avem 7 asemenea grupuri in acest an, daca sunteti minim 2 persoane si doriti acest tur la o alta data va rog sa ne anuntati (minim o luna in avans), anuntam turul si ne strangem 4 persoane.

Cod grup

Perioada

Locuri disponibile

Pret / persoana

TFPS 1

27-30 aprilie

4

1500

TFPS 2

21-24 mai

4

1500

TFPS 3

25-28 iunie

4

1500

TFPS 4

20-23 iulie

4

1500

TFPS 5

10-13 august

4

1500

TFPS 6

24-27 septembrie

4

1500

TFPS 7

8-11 octombrie

4

1500

Pretul pachetului este de:

1.500 lei/persoana

Pachetul include:

 • Ghid FotoDelta.ro
 • Cazare (3 nopti) la pensiune de 3*** (REALE!!!) in Mila23,  in camera bubla
 • Pensiune completa (3 mese/zi asigurate, incepand cu cina din prima zi si terminand cu micul dejun in ultima zi). Nu sunt incluse bauturile.
 • Transferul pe apa de la Tulcea la Mila23 si retur.
 • Barca (2 zile pline + transferurile).
 • Benzina pentru turele foto
 • Masina pentru vizitarea Padurii Letea
 • Taxa de vizitare a Deltei Dunarii impusa de ARBDD

Nu sunt incluse:

 • Bauturile.
 • Taxa foto impusa de ARBDD (va vom informa la momentul potrivit care mai sunt regulile).

Optionale:

Programul este asa:

Ziua 1 – Ne intalnim la Tulcea la ora 16:00. Ne transferam la Mila23 la pensiune, ne cazam si tinem o scurta sedinta tehnica privind traseul, particularitatile Deltei Dunarii si ale fotografiei de natura, regulile de barca si de comportament intr-o rezervatie naturala. Seara avem pregatita o cina pescareasca.

Transferul la Mila 23 se face pe un traseu foarte frumos si plin de subiecte fotografice, seara este lumina perfecta pentru acest traseu inspre Mila 23. NU mergem pe Dunare ci pe canale mici si lacuri salbatice cautand in permanenta subiecte de fotografiat.

Zilele 2 – 3  – Plecam in Delta dis de dimineata, inainte de rasaritul soarelui pentru a prinde lumina magica a rasaritului si pasarile ce incep sa se hraneasca. Dupa sedinta de rasarit ne intoarcem la pensiune pentru mic dejun. Iesim pe apa din nou, imediat dupa mic dejun, intr-o tura de o zi . Ne incepem cautarea subiectelor de fotografiat in jurul satului Mila23, ruta fiind aleasa in functie de nivelul apei si de informatiile proaspete despre grupurile de pasari aflate in zona. Mergem spre diferite locuri din Delta Dunarii, traseele find decise zilnic in functie de conditiile meteo, de nivelul apei si de informatiile proaspete pe care le avem din teren

Ne intoarcem seara, dupa ce facem ultimele fotografii in lumina apusului de soare. La pensiune ne asteapta o cina pescareasca. Neaparat descarcati fotografiile si puneti acumulatorii la incarcat.

Cautam in primul rand vedetele acestor locuri: Pelicanii, atat cei comuni cat si pe cei mai rari, pelicanii creti. Desigur ca vom cauta si vom sta dupa orice fel de pasare, de la comunele egrete mici si mari, starcul cenusiu, purpuriu, galben, pitic sau de noapte, agilul pescaras albastru, maiestuosii codalbi sau lisite galagioase. Vom cauta insistent si pasari de tarm sau pasari care-si cauta hrana pe intinderi noroioase: sitari de mal, piciorongi, lopatari, ibisi, fluierari, batausi, nagati si altele.

Desigur nu vom neglija nici animalele, vom cauta tot timpul sa gasim jucausele vidre, precautii mistreti, elegantele caprioare, hazlii bizami sau frumosii caini enoti.

Ziua 4 – Dupa un mic dejun relaxat (9:00), de aceasta data fara iesire la rasarit, pornim spre Tulcea pe un traseu invers decat cel de la venire, acum, dimineata, avem cea mai buna lumina pentru acest traseu.

Cazarea in Delta Dunarii, Mila 23

Se face in pensiune de 3 stele (reale), in satul Mila23, in camere duble, dotate cu baie proprie, TV, AC, centrala termica.

Mesele

Sunt incluse in pret mesele incepand cu cina din ziua 1 si terminand cu mic dejun in ziua 4.

Cinele si micul dejun le vom lua la pensiune iar pranzul va fi la pachet, facem un picnic intr-un loc frumos, pe balta.

Transferul Tulcea – Mila23 si retur

Se face pentru tot grupul deodata, cu barca deschisa, adaptata numarului de persoane din grup. Fiecare persoana poate avea o geanta de bagaj si un rucsac foto.

Transferurile individuale NU sunt incluse in pret.

Barca

Cu care se desfasoare tururile foto in Delta Dunarii a fost construita special pentru aceasta activitate si nu este o adaptare a unei barci destinata altei activitati, suntem singurii din Delta Dunarii cu o barca de un asemenea nivel. Barca este foarte stabila, spatioasa, dotata cu 3 banchete cu spatare si perne + un loc langa ghid, motorizarea este facuta cu Yamaha de 40CP (Y F40GET), cel mai silentios motor de pe piata la ora actuala. Toti participantii la tur vor schimba locurile intre ei, astfel ca fiecare va sta la un moment dat pe prima sau pe utlima bancheta.

Toti fotografii stau pe banchete, cu fata la directia de mers, avand o libertate de miscare foarte mare iar campul vizual nu este blocat de nimic. Inaltimea de la care se poate trage este de 40cm deasupra apei, veti privi pelicanii chiar in ochi :-).

Nimeni nu sta inghesuit, cocotat pe vreo cabina sau tavalit pe podea.

Barca este dotata cu sisteme de camuflaj (plasa de camuflaj intinsa pe bare metalica). Atunci cand stam la panda, fiecare fotograf are o deschidere prin care scoate DOAR obiectivul foto.

ATENTIE! Camuflajul va fi fixat doar atunci cand se sta la panda. NU mergem prin balta cu camuflajul ridicat.

Turele foto

Turele foto se fac cu viteza mica, nu alergam dupa pasari, nu facem curse. Ghidul stie foarte bine ce are de facut atunci cand trebuie sa fotografiati si va pune barca in pozitie cat mai favorabila pentru toata lumea.

In cazul in care intalnim aglomerari de pasari vom sta ancorati sau legati de mal pana epuizam toate subiectele dorite in zona, nu suntem neaparat legati de realizarea unui traseu pe harta.

Barca are capacitatea de a merge si cu viteza mai mare (25-30 km/h) dar aceasta se va face doar la deplasari intre locurile de fotografiat, numai pe canale mari sau lacuri adanci. In acest fel avem posibilitatea de a optimiza la maxim timpul avut la dispozitie pentru fotografie. Dimineata putem ajunge repede la locul de fotografiat, seara putem sta pana la apus fara sa ne ingrijoram ca ne prinde miezul noptii pe drum, in caz de vreme rea putem sa ne intoarcem repede la pensiune.

Trebuie sa aveti la voi:

 • Echipamentul foto, recomandam un obiectiv de minim 300mm (eventual + convertor), plus alte obiective mai scurte pentru peisaje, macro etc.
 • Carduri din belsug.
 • Baterii de rezerva. De cand plecam in tura de dupa mic dejun si pana seara, nu veti avea acces la prize pentru incarcarea bateriilor sau descarcarea cardurilor.
 • Rucsac sau geanta speciala foto (impermeabila sau cu husa de ploaie).
 • Trepied / monopied.
 • Pelerina de ploaie.
 • Alifii sau creme impotriva insectelor.
 • Creme de protectie solara.
 • Haine adecvate sezonului, OBLIGATORIU haine lungi, pantaloni + camasa + palarie de soare altfel va veti praji foarte rau de la soare. Recomandam haine in culori cat mai naturale, cat mai apropiate de natura, de evitat rosu, alb, galben, albastru.
 • Pantofi de trekking, mai ales pentru turele la Letea sau Sulina.
 • Ochelari de soare.

VEZI DISPONIBILITATE

 

Comments are closed.